top of page

דף הבית -> רציונל

  • למה גן שעשועים? 

גן השעשועים כסביבת למידה מנגיש את המתמטיקה לעולם התלמיד. על ידי הסתכלות על גיאומטריית המתקנים ועל ידי חקר התנועה, המושגים המתמטיים מקבלים חיים ורלוונטיות.

 

  • השתלבות בתכנית הלימודים:

יחידת הלימוד משלבת פונקציות וגאומטריה בהתאם לרמת הידע של התלמיד.

בכיתה ט' מצופה מהתלמיד שישתמש במשולשים, פונקציה קווית, פונקציה ריבועית. בעוד שבכיתות מתקדמות התלמיד ישתמש בידע מתמטי ופיזיקלי רחב יותר הכולל מעגל, טריגונומטריה, פונקציות מחזוריות, נגזרת, תנועה הרמונית, כוחות פיזיקליים, ווקטורים.

 

  • אוכלוסיית היעד:

היחידה מיועדת לכל סוגי התלמידים בגילאים ז', ח', ט, י, י"א, י"ב. ההבדלים יהיו על פי הידע המתמטי של התלמיד. כמו כן תלמיד צעיר יוכל להתקדם ביחידה על פי סקרנותו ולהגיע גם לרמות הגבוהות כאשר הוא נעזר בטכנולוגיות שמסייעות לו לגשר על הפער המתמטי.

 

  •  מיומנויות נדרשות:

המיומנויות הנדרשות מהתלמיד הן יכולת עבודה במחשב, הכירות עם מושג "מערכת צירים", "פונקציה".

  • רצף יחידת הלימוד:

יחידת הלימוד בנויה כרצף שיעורים מתפתח שתחילתו בתיאור המושג "תנועה" ומהי "שאלות חקר". בהמשך, הדגמת "תלקיט התוצרים" שמגדיר את המשימה של יחידת הלימוד.

לאחר הבנת המשימה, התלמיד מחליט על סוג התנועה שאותה יחקור, מנסח את שאלות החקר, מבצע איסוף נתונים המתבטא במדידות בשטח וצילומים הנדרשים כדי לענות על שאלות החקר. לאחר איסוף נתוני הגלם הנתונים "נארזים" בטבלאות, מוצגים גרפית, והתלמיד מפרש מילולית את הגרפים ומוודא תאימות לתנועה המוקלטת. השלב הבא הוא הסקת ייצוג אלגברי (הפונקציה) מתוך מכלול הנתונים, החלטה על המשתנים המרכזיים ועל השפעתם על התנועה. התלמיד מסיק הצעות לשיפור או מסיק סיטואציה אחרת המשתמשת באותו מודל מתמטי.

 

- התלמיד מתחיל בניסוח שאלות חקר, עליהן יעבוד. 

- מתוך שאלות החקר, יגזר אוסף תוצרים שהוא תלקיט העבודה. 

-התלקיט מתעד את תהליך בנית המודל המתמטי על כל שלביו. 

במהלך החקר, התלמיד יכול להוסיף/לשנות את השאלות ולהוסיף תוצרים לתלקיט, מתוך תובנות חדשות שקיבל.
 

 

bottom of page